Sponsorfilm

TRIS - Tjejers Rätt i Samhället

BAKGRUND

TRIS (Tjejers rätt i samhället) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck. Vi möter unga kvinnor men även män som utsätts eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat förtryck och våld.

Ronja FK är en ideell förening, som arbetar aktivt med integrations- och jämställdhetsfrågor för barn och ungdomar med fotboll som verktyg.

 

UPPDRAG

Att öka kännedomen kring Ronja FK’s verksamhet och göra den attraktiv för fler sponsorer och utövare. Målet med filmen är att vara en röst för flickor som inte har någon röst och förmedla att organisationen aktivt arbetar med integrations och jämställdhetsfrågor för barn och ungdomar med fotboll som verktyg. Filmen skall visas vid möten och i TRIS egna sociala kanaler.

LÖSNING

Matador producerade en inspirerade film med innehåll ifrån träningarna med Ronjabollen och Ronja Akademi. Samt en intervju med Svenska Fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, som valt att satsa på just Ronja FK som ett viktigt integrationsprojekt. Matador stod för manus, grafiskt manér och filmproduktion.

Se filmerna här: Långa versionen eller Korta versionen.