PR/EVENT

Rånäs Slott
Lansering av champagne

BAKGRUND

Rånäs Slott är en vacker hotell- och konferensanläggning med gamla anor mitt i Roslagens hjärta (för er som inte varit där kan vi varmt rekommendera att besök nu i höst!).

Slottet vill fortsätta sin långa tradition av att erbjuda mat och drycker man själva varit med att utveckla under åren. Mest känt är kanske Rånäs Brännvin med recept från 1800-talet. Slottet har också en egen populär ost och använder lokalproducerade, ekologiska råvaror så långt det är möjligt i sin matlagning.

Som nästa steg lanserar slottet en egen champagne, en satsning tillsammans med leverantören Primewine och den franska tillverkaren Diebolt-Vallois.

LÖSNING

För att uppmärksamma lanseringen skapade Matador en paketering som ledde fram ett press-event för speciellt inbjudna gäster och arbetade med förberedelser inför eventet samt PR-bearbetning.

På premiärkvällen den 9 oktober samlades gästerna för att öppna den första flaskan och njuta av innehållet. Bland gästerna i slottets vackra miljöer märktes bland andra erkända vinkännare, matgurus, journalister och bloggare.

FANASTISK!

“En snygg och ovanligt avrundad blanc de blancs från Diebolt-Vallois tack vare årgången 09 som ger smöriga och mogna toner från start. Fin krämighet och citrus i mellansmaken och en klingande ren avslutning av Williamspäron och kritig mineral. 80 RJ poäng”

En bra champagne på Richard Juhlins 100-gradiga skala ligger kring 60 poäng. En fantastisk på 80 och över 90 är den magnifik.

RESULTAT

Kvällen blev mycket lyckad och både champagnen och arrangemanget prisades av gästerna och fick god synlighet i social medier och tidningar. En riktigt fin recension av en världskänd champagneguru hjälper förstås också. Champagnen finns nu tillgänglig för slottets alla gäster i flertalet paketeringar och säljs även på Systembolaget – rekommenderas.

Läs mer:
www.ranasslott.se
www.systembolaget.se

VILL DU BOLLA DINA IDÉER MED OSS?

Gillar du caset ovan och vill bolla några idéer? Välkommen att kontakta ansvarig projektledare Tim Sajdak på 070-656 30 16. Om du föredrar att Tim kontaktar dig så fyll i formuläret nedan.