Sommartips #6 – För regniga dagar

Upplagt juli, 2015

De, förhoppningsvis få, dagar då molnen hopar sig på himlen och regnet smattrar mot fönstren kan det kännas mer lockande att spendera lite kvalitetstid med tillsammans med sin bäste vän mobilen än att vara ute. Självklart har vi även tagit fram några sommartips även för dessa stunder.

 

Tiny Thief 2

Spelstudion Roivo, mest känt som skaparna av Angry Birds, i samarbete med 5 Ants har tagit fram spelen Tiny Thief och Tiny Thief 2. I spelet möter vi Tiny Thief och hans iller. Här gäller det att pussla sig igenom banorna utan att bli upptäckt av de andra karaktärerna och samtidigt samla på dig så mycket saker du kan för att få tre stjärnor på banorna. Finns för både iOS och Android, och tur är väl det – det här är ett alldeles underbart spel!

 

Alto’s Adventure

Alto’s Adventure är ett väldigt fint och mysigt litet spel där du spelar Alto och hans vänner när de ger sig ut på en ändlös snowboardodyssé. Längs vägen räddar du llamadjur, grindar taknockar och hoppar över avgrundsdjupa klippskrevor. Misslyckas du så har de byggt spelet på ett sådant vis att du med en mycket mjuk övergång kommer till samma hinder igen, du börjar alltså aldrig om från början. Alto’s Adventure är helt klart ett av våra favoritspel. Det är dessutom mycket snyggt att titta på.

 

Robot Unicorn Attack 2

Det här spelet går ut på att du och din robotenhörning ska ta er så långt som möjligt längs banor som sträcker sig genom olika världar. Du kan förstås bygga ihop din egen enhörning för att själv anpassa hur fort den kan springa och hur långt den kan göra en dash. Fantastiskt färgrik grafik och bakgrundsmusik som sätter sig direkt gör det här spelet till en självklarhet i telefonen i sommar.

 

FRAMED

FRAMED är ett spel som vunnit mängder med priser sedan det lanserades. Spelet har en härligt noir-känsla och är en form av pusselspel där du flyttar runt rutorna i en animerad serie för att ändra på historien som berättas. Allt som allt handlar det om att du ska hjälpa huvudkaraktären genom serierutorna utan att bli tillfångatagen eller dödad. Musiken i bakgrunden gör upplevelsen ännu starkare så vi rekommenderar hörlurar, men mest av allt rekommenderar vi att du laddar ner spelet och ger det en chans. Det är fantastiskt bra!

 

Snake 97

Det här är en gammal klassiker som knappast behöver någon djupare förklaring. Du styr en pixlig orm som blir längre i takt med att den äter pixliga versioner av äpplen. Svårare än så är det inte. Självklart kan du även välja vilken modell av Nokia-telefon du vill spela spelet på för att du verkligen ska uppnå den rätta känslan. För att citera The Verge när de skrev om spelet: ”Go download now. You’re welcome.”