Sommartips #5 – Soliga dagar i Uppsala

Upplagt juli, 2015

När solen lyser som en fyrbåk på den klarblå himlen drar Matadorerna på sig sandaler och solglasögon och ger sig ut på äventyr. För dem som väljer att spendera delar av semestern i Uppsala har vi här samlat ihop en liten lista med saker du kan göra om inspirationen tryter men det fina vädret lockar.

 

Parksnäckan

Soliga kvällar i Uppsala spenderas bäst antingen vid en grill eller på Parksnäckan i hjärtat av Stadsparken. Parksnäckans program i år är fullpackat med roliga saker att ta del av. Den 15 juli kommer en av våra favoriter kliva upp på scenen och leverera en show full av energi, sväng och tokröj med mycket hjärta och humor. Det är självklart Den Flygande Bokrullen vi pratar om. Ta med dig en filt om du är frusen av dig och dansa loss i sommarkvällen.

 

Självplock hos Ulvagubben

Sommarens godaste bär är helt klar jordgubbarna. De må gå att köpa direkt i butik eller i ett stånd i stan men det är ännu roligare att plocka dem själv. Här i Uppsala är Ulvagubben det självklara valet bland svenska bären så när solen skiner är precis lika självklart att det är dit vi beger oss för självplock. Dock kan det vara smart att slå en pling till dem först och ta reda på om plockningen är igång. Den sker nämligen beroende på tillgång.

 

Picknickflotte i Fyrisån

Stadsparken må vara ett ypperligt ställe för en picknick i solskenet, men om du vill prova något nytt kan vi rekommendera picknickflottarna i Fyrisån. Ta med dig din egen picknickkorg och flyt sedan i sakta mak längs ån i goda vänners lag. Flotten avgår från bryggorna nedanför Saluhallen (Vattugränd) och färden går sedan upp till Eddaspången och tillbaka (tar ca en timme). Flotten går även att boka för olika slags evenemang.

 

Tornerspel i Tornerparken

En stadig häst som vänder på en femkrona. En smidig ryttare i skinande rustning. Kombinationen av dem båda är imponerande att se på nära håll! Den 28:e augusti visar Riddarsällskapet Celeres Nordica upp just detta i Tornerparken utanför Uppsala Slott. Hästarna som i många fall tränas utan träns kommer storma mot varandra, fotsoldater kommer ge sig på varandra med svärd och gycklarna underhåller däremellan. Här utlovas fart och fläkt!