Sommartips #4 – Festivaler

Upplagt juli, 2015

För den musikintresserade finns det mycket kul att se fram emot i sommar. De stora festivalerna radar upp sig och lockar med världsnamn på scenerna runt om i landet. Det finns också en rad något mer okända tillställningar för den som har lite mer specifik musiksmak och inte nödvändigtvis vill lyssna till de mest kända låtarna. Nedan har vi listat några festivaler som förser dig med just den sortens underhållning. Kanske ses vi rent av på någon av dem.

 

Ranstafestivalen

Två mil väster om Uppsala hittar du Ransta Trädgård och 1 augusti kommer stället explodera av aktivitet. På scenen i år står sex band varav fyra kommer från Uppsala; Noctum, Wheel In The Sky, Haerdsmaelta och Sinking Midsection Sailors. Här hittar du en go blandning av musikstilar och även barn är välkomna att ta del i musikfesten. Kul för hela familjen!

 

Öland Roots

Föredrar du reggae och ska så ska du åka till Öland 9-11 juli. Festivalen Öland Roots har funnits sedan 2004 och har haft akter som Busy Signal, Promoe och Svenska Akademien på plats. I år är Bunny Wailer från Jamaica huvudnumret och han backas upp av bland andra Fastpoholmen (DK), Kalle Baah och Syster Sol. Vill du göra mer än att bara delta finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig som funktionär.

 

Geggan

16-18 juli drar Geggan igång i Lerdala, beläget i hjärtat av Skaraborg. Under festivalen bjuds det på redigt röj med band som Vader, The Strollers och Töcken. Eller som arrangörerna själva beskriver det: ”Här får du en Grand Delux-upplevelse av musik utanför mittfåran, omsluten av samtidskonstens blöta filt och en feststämning som inte ens nyutsläppta kor på grönbete kan överträffa.” Med andra ord – för bra för att missa.

 

The Island Festival

Den 15 augusti drar en ny festival igång i Karlstad. Festivalen kommer att bjuda både på utländska och svenska DJs och liveartister i världsklass. David Guetta, Rebecca & Fiona samt Linda Pira är några av de namn som kommer stå på scenen. Bakom den nya festivalen ligger samma personer som drog igång Summerburst i Stockholm för några år sedan så räkna med mycket färg och riktigt bra drag.

 

U-port

Har du vägarna förbi Ulricehamn 31 juli – 1 augusti så rekommenderar vi att du passar på att ta del av U-port Musikweekend. Här kommer en blandning av artister ställa sig på sjönära scener och låta ljuva toner segla ut i sommarnatten. Bland annat kan du lyssna på Zara Larsson, Molly Sandén och Hoffmaestro. Arrangörerna utlovar mängder med mat och massor av mys så missa inte detta.