Sommartips #3 – Titta ikapp

Upplagt juli, 2015

Under semestern radar många långa avslappnade dagar upp sig framför varandra. Vissa av dem är det dessutom inte helt självklart vad du ska hitta på. Det är dagar som dessa du har chansen att passa på och titta ikapp de där tv-serierna du inte hunnit med under våren. Därför har vi samlat ihop en lista med serier du inte borde missa. Kanske har du bara missat något enstaka avsnitt eller så har du inte sett ett enda. Om det senare faller är aktuellt kan vi lova dig många timmar kvalitetsunderhållning att se fram emot.

 

True Detective

HBO förgyller ständigt vår tillvaro med serier av väldigt hög kvalitet. True Detective är en av dessa. I detta kriminaldrama får vi följa en mordutredning som letar sig genom de inblandades personliga och professionella hemligheter, både inom och utanför lagen. Andra säsongen har precis börjat visas så se till att titta ikapp den första så att du kan hänga med ordentligt. Detta är en prisbelönt nagelbitare vi varmt rekommenderar.

 

Mad Men

Serien om Don Draper och hans kollegor inom reklamvärlden har knappast gått många förbi. Deras kreativa pitcher och ständiga jakt på nya kunder tröttnar man inte på i första taget. Sjätte och sista säsongen har precis avslutats så har du inte sett klart den rekommenderar vi att du gör det.

 

Jag Claudius

Den här serien är en klassisk BBC-produktion från 1976. Budgeten kan inte ha varit enorm för scenografin, men skådespelarna är lysande i historien om de romerska härskarna. Du behöver heller inte oroa dig om du inte håller ordning på vem som är vem. De flesta dör ändå i rätt snabbt tempo.

 

Silicon Valley

HBO har även producerat komediserien Silicon Valley som hade premiär förra året. Här får vi följa sex unga män som har dragit igång en startup i Silicon Valley i Kalifornien, USA. Det må visserligen vara en fiktiv serie men den ger ändå en rolig inblick i livet för techfolket i väst. För tillfället finns det två säsonger ute att titta igenom i väntan på säsong tre som förmodligen släpps i april nästa år.

 

Happyish

Happyish är en mörk satirisk dramakomedi där vi hittar Steve Coogan i huvudrollen. Coogan spelar den deprimerade medelåldersmannen Thom Payns som jobbar på en reklambyrå i USA. När två unga svenskar kommer in med en ny digital inriktning och tar över chefsskapet vänds Thom Payns liv uppochner. Showtime ligger bakom serien som lanserades i april i år men du kan även se den på HBO Nordic.