I matadorernas mobiler

Upplagt april, 2015

I jakten på ny appinspiration gjorde vi i veckan en liten inventering av kontorets favoritappar. Sportrelaterade tjänster och olika produktivitetsappar låg högt på mångas listor men även sociala tjänster och ett och annat spel fanns med bland matadorernas flitigast använda appar. Här nedan har vi satt ihop en kort lista med några av de många tjänster som nämndes. Förhoppningsvis hittar du själv något nytt att utforska.

 

Office Lens
Kostnad: Gratis

Microsoft har utvecklat den här appen som är tänkt att hjälpa dig ta bättre bilder av whiteboards och utskrifter. Genom att öka på skärpan blir texten mycket lättare att läsa. Om du dessutom sitter lite snett när du tar bilden så rätar appen upp bilden så att texten blir tydligare. Du kan även exportera bilden direkt till Word eller PowerPoint om du skulle vilja redigera något. Riktigt smidigt och bra tycker vi!

Office Lens till iOS
Office Lens till Android: Du behöver gå till Office Lens Android Preview i Google+, gå med i deras community och sedan trycka på Become a Tester under menyn About this community.

 

 

Forza Football
Kostnad: Gratis

Med hjälp av Forza kan du nu enkelt få live score, notiser och videoklipp med höjdpunkter från mer än 420 fotbollsligor och cuper i hela världen. Följ dina favoritlag, sortera ligor och cuper efter prioritet och få notiser så att du inte missar den där måste-matchen. Det här är en fotbollsälskares dröm! Dessutom finns den till Apple Watch om du redan lagt vantarna på en sådan.

Forza Football till iOS
Forza Football till Android

 

 

Monument Valley
Kostnad: 28-39 kr

Monument Valley är ett pusselspel utvecklat av spelstudion UsTwo. Spelet går ut på att du ska leda prinsessan Ida genom olika labyrinter bestående av optiska illutioner och omöjliga former. Det här är ett fantastiskt vackert och mycket omskrivet spel som också blev utnämnt till bästa spel för iPad 2014 av Apple. De har fått sitt spel visat i senaste säsongen av House of Cards på Netflix så gör som Frank Underwood – spela det!

Monument Valley till iOS 
Monument Valley till Android

 

 

TechPort
Kostnad: Gratis

Om du liksom vi tycker att det är kul och viktigt att ha koll på vad som händer i den digitala utvecklingen så är TechPort något för dig. Tjänsten samlar ihop de 15-20 senaste inläggen på mer än 60 olika bloggar på ett och samma ställe. Välj ut dina favoriter, lägg till en egen site eller upptäck något nytt. Det finns många tjänster som fungerar på det här sättet, till exempel Feedly, men har du ett specialintresse för teknik och digitala lösningar så har TechPort redan gjort urvalet av bloggar åt dig. Smidigt tycker vi!

TechPort till iOS
TechPort till Android: Än så länge finns appen bara till iOS.

 

 

Pocket
Kostnad: Gratis

När du nu sitter och scrollar i TechPort, i en annan app eller någon annanstans på webben så kanske du inte har tid att läsa riktigt allt du hittar på en gång. Här kommer Pocket in i bilden. Spara artiklar, filmer, recept eller webbsidor vart du än är. Pocket finns även som tillägg till webbläsaren Chrome så att du med ett enkelt knapptryck kan spara en webbsida eller intressant artikel till senare. Dessutom kan du läsa alltihop offline om din mobila uppkoppling sviker dig så nu är det dags att börja samla på sig lite kvalitativ sommarläsning.

Pocket till iOS
Pocket till Android

 

 

VSCO Cam
Kostnad: Gratis

Instagram i all ära. Vi älskar det. Men ibland blir man trött på filtren, som trots att de nu går att finlira mycket mer med, kan kännas både gamla och uttjatade. Här kommer VSCO in i bilden. En snygg och bra fotoapp men en lite mer konstnärlig feeling på slutresultatet, något som vi verkligen gillar. Du kan ställa in fokus manuellt, justera slutartid, vitbalans och exponeringstid – allt för att få större utlopp för din kreativa ådra. Vill du fortfarande dela slutresultatet till polarna utanför appen så går det utmärkt att exportera bilderna till Instagram men om du hellre vill skriva ut bilderna och dela med dig av dem analogt går det precis lika bra. VSCOs flöde är något som dessutom fungerar utmärkt som ren inspiration om du inte vill lägga upp din egen bild direkt där. Oavsett vilket så VSCO Cam är appen för dig som vill vässa ditt mobilfotograferande ytterligare.

VSCO Cam till iOS
VSCO Cam till Android