Gotta catch ’em all i sommar

Upplagt juli, 2016

Två tydliga sommartecken är de svenska jordgubbarna till glassen och att grillen flyttar ut på Matadors takterass. Ett annat är att allt fler lämnar staden för en sommar på landet. Med anledning av det vill vi i år passa på att tipsa om ett utmärkt mobilt spel för en sommarsemester utomhus – Pokémon Go. Spelet finns än så länge inte i Sverige (såvida du inte använder en .apk för Android eller byter region på din iPhone) men det ryktas komma hit inom bara några dagar. Målet med spelet är precis det som det alltid är när det gäller pokémon – gotta catch ’em all!

Idag finns det över 100 olika pokémons att fånga men för att kunna göra det måste du ta dig ut i naturen med mobilen i högsta hugg. Detta beror på att spelet använder sig av telefonens GPS tillsammans med kameran och ett lager med augmented reality för att du ska kunna hitta och se de små monstren. Spelet har på mindre än en vecka blivit en supersuccé för Nintendo och vi på Matador håller tummarna för att det ska lanseras här i Sverige lagom till dess att vi går på semester för sommaren, det vill säga på fredag. I väntan på lanseringen av spelet kan du läsa in dig på lite tips och trix här.

Glad sommar önskar vi på Matador och ses vi inte vid ett pokémon-go-gym så ses vi den 8e augusti då vi är tillbaka på kontoret igen!