Google lyfter mobilvänliga webbar

Upplagt december, 2014


Uppdatering 17 april 2015
Nu börjar det dra ihop sig! Den 21 april börjar sökresultaten att ändras baserat på om webbsidorna är mobilvänliga eller inte. Testa din sida på länken nedan och är det något du undrar eller vill ha hjälp med, tveka inte att höra av dig!

I november gick Google ut med att de kommer ta nytt fokus på mobilvänliga siter. De kommer framöver att i sökresultatet på mobilen ange om en sida är mobilanpassad eller inte. Dessutom kommer det påverka en webbsidas ranking i sökresultatet. Det vill säga att en mobilanpassad webbsida kommer att rankas högre än en webbsida som inte är det. Det här gäller dock endast sökningar som görs i mobiler och sökningar via desktop kommer inte påverkas, men det är nog så viktigt då surfandet i mobilen bara fortsätter att öka.

Markeringen för mobilvänliga sidor i mobila sökningar har redan börjat rullas ut men sökresultatet kommer inte börja påverkas förrän någon gång under nästa år. Redan nu finns det dock möjlighet att ta reda på hur din webb klarar sig genom ett enkelt mobilvänlighetstest. Här hittar du ett sådant test.

Får du inte det resultat du vill ha? Hör av dig så hjälper vi dig!