April, april!

Upplagt april, 2015

Så här på första april bubblar internet av upptåg och hyss och företag runt om i världen tävlar med varandra om att vinna poäng med det bästa skämtet. Särskilt Google är kända för att lägga extra krut på den här dagen och vi har valt att plocka ut våra favoriter från årets upplaga.

Elgoog
Här kan du uppleva en bakvänd värld. Klicka dig in på com.google och allt i sökresultatet kommer visas bakvänt. Även bilder och informationskort.

Pac-Man i Google Maps
Det hela började med att företaget skickade ut en kryptisk tweet och därefter var bollen i rullning. Det går nu att spela Pac-Man i Google Maps. Lättaste sättet att komma åt funktionen är att öppna Google Maps i webbläsaren och klicka på den lilla Pac-Manikonen nere till vänster men det går även att spela i mobilen. För att göra det behöver du dock lösa gåtor för att hitta de ställen på kartan där det är möjligt. Sidan med gåtor hittar du här.

Google Fiber Dial-up Mode
Google lanserar en ny rörelse för långsamt internet för att hjälpa dig tillbaka till den ouppkopplade världen lite oftare. Till sin hjälp har de Meng, företagets Chief Mindfullness Officer, och the power of slowness. Låter det intressant? Här kan du läsa mer.

Bonus: The YouTube Collection
2012 lanserades The YouTube Collection på första april. Via en hemsida erbjöds du att ge någon den ultimata presenten – hela YouTubes arkiv. På DVD.

Får du inte nog av aprilskämt kan du alltid klicka in på den här länken. Här har Mashable satt ihop en lista på sina favoriter, då inte begränsat till bara Google.